Raz przez przypadek natknołem sie na karte postaci do tego systemu o którym kompletnie nie mam pojecia i chciałbym sie o nim czegos dowiedzec. Czy ktokolwiek by mógł cos o nim dla mnie powiedzec??
Albo po prostu www.dzikiepola.com Oczywiscie wyrażę tylko swoją opinię ale system moim zdaniem jest świetny, przynajmniej pierwsza edycja, do drugiej jakoś nie mam przekonania. Wiele godzin spędziło się kiedyś na włóczędze po dzikich polach, zdobyło się Moskwę, odbijało się jeńców z niewoli tatarskiej, strzegło się granic Rzeczypospolitej, uczetniczyło się w intrygach na magnackich dworach. Ech, to były czasy.
Posty: 11 Skąd: Z internetu Płeć: Mężczyzna Ostrzeżenia : 2
Ups. Ja nic nie wiem ale postów potrzeba mi. Dzięks.
// Dzieki za szczerosc.. Zapraszam, do obejzenia profilu kolegi...
_________________ Weżmisz czarno kure, Łeb obetnisz je i sropiusz krwio, znak swojego zadioku nagryzdony, na ziemio. Mówio: "Nigdy na pole kombojnem swe nie wjadziesz".
Dzikie Pola to moj ulubiony system RPG Dzięki niej mogę zagłębić się w wspaniały świat Demokracji Szlacheckiej..Sarmatyzm, zwady karczemne, pojedynki, piwo, kobiety...tym żyje prawdziwy sarmata. xDD Niestety mam mało graczy i rzadko w to gram Kto chciałby zagrać ze mną, pisać na GG. J.komuda odwalił Kawał dobrej roboty pisząc ten system. Jest to bardzo skomplikowany i trudny system, ale zarazem bardzo ciekawy..Nikt prócz Sienkiewicza i Komudy
Czy ja wiem czy system jest trudny? W nowej edycji walka jest strasznie pokopana a w dodatku autorzy się walnęli i większość oficjalnej erraty to właśnie zasady walki, na szczeście jest jesze walka narracyja, szybka i prosta choć i tak ta z pierwszej edyzji podobała mi się bardziej. Miało się autentyczny wpływ na przebieg starcia, albo ostrożnie punktujesz albo walisz na maksa ale może wtedy zabraknąć punktów na obronę.
Ja tam stosuje z dzikich pol opisana w podreczniku system walki narracyjnej i spisuje sie lepiej niz dobrze.System tani i zajefajny-ponadto w bonusie uczy patriotyzmu.
_________________ Odi profanum vulgus et arceo.
Horacy.
System świetny, pod warunkiem, że wśród graczy nie ma kobiet. Ile można grać szlachcianką ukrywającą się w męskim przebraniu i tymi 2, czy 3 profesjami? Do tego w realiach, kiedy kobieta w zasadzie nic nie mogła zrobić?