Bractwo RPG - Forumowy zgred :)    Bractwo RPG
>> Spal kota on-line!
>> Galeria Avatarów
>> Szukaj
>> Użytkownicy
>> Statystyki
>> Grupy
>> Eustachy - Forumowy Zgred
>> Regulamin !

Witaj w Bractwie RPG - Forum poświęconym grom RPG

"Dzikie Pola"

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Bractwo RPG Strona Główna -> Pozostałe systemy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Killer
Upiór

GG: 5306583
Ostrzeżenia : 1
PostWysłany: Pon Sty 02, 2006 8:13 pm # 1
Ulubiony system: WFRP ed.I
Odpowiedz z cytatem
Raz przez przypadek natknołem sie na karte postaci do tego systemu o którym kompletnie nie mam pojecia i chciałbym sie o nim czegos dowiedzec. Czy ktokolwiek by mógł cos o nim dla mnie powiedzec?? Wink

Wyślij prywatną wiadomość
Koala
Pan życia

GG: 8213824
Tlen: koalared
PostWysłany: Pon Sty 02, 2006 9:56 pm # 2
Ulubiony system: neuroshima
Odpowiedz z cytatem
Co ja Ci sie bede rozpisywal skoro mozna prosciej, szybciej i wygodniej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzikie_Pola_(gra_fabularna)

[ Dodano: Pon Sty 02, 2006 10:57 pm ]
ten link to razem z tym "(gra_fabularna)" powinno byc, ale nawiasu nie zaakceptowalo jako czesci linka Razz

Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wrzosio
Mały Duch

PostWysłany: Pią Lut 10, 2006 12:05 pm # 3
Ulubiony system: A to zaleznie od nastroju
Odpowiedz z cytatem
Albo po prostu www.dzikiepola.com Oczywiscie wyrażę tylko swoją opinię ale system moim zdaniem jest świetny, przynajmniej pierwsza edycja, do drugiej jakoś nie mam przekonania. Wiele godzin spędziło się kiedyś na włóczędze po dzikich polach, zdobyło się Moskwę, odbijało się jeńców z niewoli tatarskiej, strzegło się granic Rzeczypospolitej, uczetniczyło się w intrygach na magnackich dworach. Ech, to były czasy. Smile

Dummnor
Mała Duszyczka

Ostrzeżenia : 2
PostWysłany: Pon Lut 27, 2006 5:34 pm # 4
Ulubiony system: Monastyr
Odpowiedz z cytatem
Ups. Ja nic nie wiem ale postów potrzeba mi. Dzięks.

// Dzieki za szczerosc.. Zapraszam, do obejzenia profilu kolegi...

Nalyfein
Mała Duszyczka

GG: 9819495
PostWysłany: Nie Maj 07, 2006 2:18 pm # 5
Ulubiony system: DnD i Dzikie Pola
Odpowiedz z cytatem
Dzikie Pola to moj ulubiony system RPG Smile Dzięki niej mogę zagłębić się w wspaniały świat Demokracji Szlacheckiej..Sarmatyzm, zwady karczemne, pojedynki, piwo, kobiety...tym żyje prawdziwy sarmata. xDD Niestety mam mało graczy i rzadko w to gram Sad Sad Sad Sad Kto chciałby zagrać ze mną, pisać na GG. J.komuda odwalił Kawał dobrej roboty pisząc ten system. Jest to bardzo skomplikowany i trudny system, ale zarazem bardzo ciekawy..Nikt prócz Sienkiewicza i Komudy Very Happy

Wrzosio
Mały Duch

PostWysłany: Sro Maj 10, 2006 4:21 pm # 6
Ulubiony system: A to zaleznie od nastroju
Odpowiedz z cytatem
Czy ja wiem czy system jest trudny? W nowej edycji walka jest strasznie pokopana a w dodatku autorzy się walnęli i większość oficjalnej erraty to właśnie zasady walki, na szczeście jest jesze walka narracyja, szybka i prosta choć i tak ta z pierwszej edyzji podobała mi się bardziej. Miało się autentyczny wpływ na przebieg starcia, albo ostrożnie punktujesz albo walisz na maksa ale może wtedy zabraknąć punktów na obronę.

Vlad
Zjawa

GG: 10252870
Tlen: vlad-88
PostWysłany: Nie Sty 28, 2007 11:41 pm # 7
Ulubiony system: Wampir
Odpowiedz z cytatem
Ja tam stosuje z dzikich pol opisana w podreczniku system walki narracyjnej i spisuje sie lepiej niz dobrze.System tani i zajefajny-ponadto w bonusie uczy patriotyzmu.

Astar
Mała Duszyczka

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 10:27 pm # 8
Ulubiony system: WFRP, Shadowrun
Odpowiedz z cytatem
System świetny, pod warunkiem, że wśród graczy nie ma kobiet. Ile można grać szlachcianką ukrywającą się w męskim przebraniu i tymi 2, czy 3 profesjami? Do tego w realiach, kiedy kobieta w zasadzie nic nie mogła zrobić?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Bractwo RPG Strona Główna -> Pozostałe systemy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
   Widok do druku
Strona 1 z 1

Skocz do:  

Airline Tycoon Hangar, Muzyczny Infoserwis, Zakłady, Bukmacher, kurtyny ppoż, Kabarety, nic, Lost download, kursy językowe efs kraków, tłumaczenia niemiecki, Projekty domów na wąską działkę