No to więc tak-efektywny poziom postaci to 10.
Nie dopuszczam półsmoków, półniebian i półczartów.Rasy normalne+ drow,duergar,gnom jaskiniowy,niziołek waleczniak,genasi(wszystkie rodzaje),aasimar,diablę,i uwaga:jaszczuroludź,kobold,ork,gnoll.
Co do likantropii dopuszczalna wraz z rekinołakiem, krokodylołakiem i nietoperzołakiem.Niestety tylko "zarażone" likantropy są akceptowane.
Powiedzcie mi jeszcze czy chcecie grać w świecie FR czy mam wam dać coś mojego pomysłu. PRZEWIDYWANE chodzenie po lochach.
Historia postaci obowiązkowa. Jeśli znacie jeszcze jakąś stronę z możliwością robienia kart postaci to chętnie zobaczę.Jeśli nie to robicie na campaign-blogu.Dla czarujących mozliwe potężniejsze chowańce i zwierzęcy towarzysze do uzgodnienia na gg.
Tyle na razie.
Punkty,które rozdzielasz do statystyk o podstawowym poziomie 10,a masz tych punktów...myślę że 24 wystarczy-rozdzielsza po jednym punkcie na jeden punkt atrybutu-max 18. Poem dajesz zwiększenia atrybutu(do 10 są 2 zwiększenia o 1).Może wyjdą deczka na sterydach ale tacy mają być. Wasz ekwipunek...wartość 49 000 sz wedle PMP. Maksymalne dopuszczalne na początku umagicznienie broni i pancerzy to +1. Dostaniecie rozlosowane kilka eliksirów, 2 różdżki i 3 pierścienie ode mnie gdy juz skończycie karty.
A świat jaki jeszcze proponuję to mój świat,często tworzony pod wpływem chwili,czasem chaotyczny, pełen przeróznych niespodzianek i lin potykaczy.
Ja mam pytanie, ile kosztują:
Tarcza stalowa, średnia +1
Młot bojowy +1
Pełna płytowa +1
Bo jakoś nie mam dostępu do podręcznika.
Acha. Do MG: chciałbym też zrobić wojownika z paladyńskimi odchyłami. Fanatyk i zakonnik, ale nie paladyn (nie chce mi się rypać z tymi czarami i wierzchowcem a atuty to fajna żecz), wyznający boga z thief'a - Budowniczego.
słowem - hammerytę robię. Mogę?
Posty: 991 Skąd: ----- GG: 511409 Płeć: Mężczyzna Obecnie zbanowany
No dobra. Mi jakos tak malo tych punktow ale moze to tylko zludzenie:) chcialbym sie zapytac kto kim gra bo niechce robic kolejnego woja, albo takiej samej drugiej postaci. Wiec?? ja zrobie jak napiszecie kim gracie;)
_________________ I miss you.... i need you........ I HATE YOU!!!!