Bractwo RPG - Forumowy zgred :)    Bractwo RPG
>> Spal kota on-line!
>> Galeria Avatarów
>> Szukaj
>> Użytkownicy
>> Statystyki
>> Grupy
>> Eustachy - Forumowy Zgred
>> Regulamin !

Witaj w Bractwie RPG - Forum poświęconym grom RPG

Jak kogoś związać ?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Bractwo RPG Strona Główna -> World of Darkness
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tycjan
Mała Duszyczka

PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 10:18 pm # 1
Ulubiony system: wampir:maskarada
Odpowiedz z cytatem
Na poczatku witam bo jestem tu nowa...
Przechodząc do konkretów chcę zadac Wam pytanie : W jakich okolicznosciach można związać wampira więziami krwi ? dodam ze w gre nie wchodzi dominacja ani prezencja - musi to być subtelne...

Wyślij prywatną wiadomość
Randal
Upiór

GG: 3527639
Ostrzeżenia : 2
PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 2:54 pm # 2
Ulubiony system: Mag: Wstąpienie
Odpowiedz z cytatem
Z tego co pamiętam to dać mu się napić swojej krwi chyba 3 razy.

Pozatym Więzami Krwi nie można nikogo związać dominacją ani prezencją!

castagnet
Młoda Dusza

PostWysłany: Wto Lut 20, 2007 8:54 am # 3
Ulubiony system: Mag
Odpowiedz z cytatem
Dajesz mu 3 razy krew i jest Twój. Z tym, że nie zawsze
masz pewność powodzenia Efektu. Aha, lepiej żeby ten wampir nie wiedział o co chodzi... tylko żeby myślał że z dobrej woli dostaje od Ciebie krew.

Tycjan
Mała Duszyczka

PostWysłany: Wto Lut 20, 2007 5:29 pm # 4
Odpowiedz z cytatem
nie nie ! nie o to mi chodzi !
wiem dobrze na czym polegają zasady więzów krwi ,chodzi mi o sytuację w jakiej najlepiej kogoś wiązac a nie o technikę !Mój problem polega na tym że koleś któremu ,,chcę zrobic to świństwo " zdaje sobie sprawę z mojej nieprzychylności i musze to zrobić podstępem...

Randal
Upiór

GG: 3527639
Ostrzeżenia : 2
PostWysłany: Sro Lut 21, 2007 9:03 am # 5
Ulubiony system: Mag: Wstąpienie
Odpowiedz z cytatem
Masz wiele możliwości:
-gdy cel jest bardzo ranny i potrzebuje krwi to mu ją dajesz,
-organizujesz imprezę z krwią zamiast wina. Cała krew jest ze szpitala ale w kieliszku celu jest Twoja krew,
-proponujesz braterstwo krwi, i "wymieniacie" się krwią (pamiętaj że trzebo to zrobić 3 razy dlatego raz Ci nie zaszkodzi),
-doprowadzasz go do szału i pod kontrolą innych pozwalasz mu na kilka łyków swojej krwi,
Jest jeszcze wiele innych sposobów ale te są najciekawsze.

Nirian Samalai Feireniz
Twórcza Esencja

GG: 5284064
Tlen: samalai
PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 8:20 am # 6
Ulubiony system: WoD, L5K
Odpowiedz z cytatem
Zawsze można kogoś porwać i poprostu kilka razy nakarmić go krwią. Patent prosty i bardzo skuteczny. Każdego więźnia najlepiej ze sobą wiązać, wtedy ma się względny spokój.

Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
castagnet
Młoda Dusza

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 8:51 am # 7
Ulubiony system: Mag
Odpowiedz z cytatem
tycjan napisał:
Mój problem polega na tym że koleś któremu ,,chcę zrobic to świństwo " zdaje sobie sprawę z mojej nieprzychylności i musze to zrobić podstępem...

Nirian Samalai Feireniz napisał:
Zawsze można kogoś porwać

To chyba miał być podstęp... a porwanie nie bardzo tu pasuje.

Nirian Samalai Feireniz
Twórcza Esencja

GG: 5284064
Tlen: samalai
PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 9:11 am # 8
Ulubiony system: WoD, L5K
Odpowiedz z cytatem
Ślepota ma.

Jeżeli zna sie schronienie celu i wie sie, jak tam wejść, można w dzień wysyłać tam ghoula i wylewać ofiarze trochę krwi na usta. Zbudzić się nie powinien. Hm... własnie wyimprowizowany sposób. Nie wiem czy byłby skuteczny Razz

Lucjusz Kartezjusz
Boguś linda RPG

PostWysłany: Pon Lut 26, 2007 11:13 am # 9
Odpowiedz z cytatem
Randal napisał:
Masz wiele możliwości:
-organizujesz imprezę z krwią zamiast wina. Cała krew jest ze szpitala ale w kieliszku celu jest Twoja krew,
-proponujesz braterstwo krwi, i "wymieniacie" się krwią (pamiętaj że trzebo to zrobić 3 razy dlatego raz Ci nie zaszkodzi),
-doprowadzasz go do szału i pod kontrolą innych pozwalasz mu na kilka łyków swojej krwi,
Jest jeszcze wiele innych sposobów ale te są najciekawsze.

- Nie zgadzam sie ze wampir swiadomie wypije krew innego wampira, w swiecie mroku kazdy wampir zna zasady opisane w podreczniku i nie pozwokli sie zwiazac. A wyczuc wyczuje na pewno (smak/zapach itp)

- Nikt nie zgodzi sie na "braterstwo krwi" IMO to zwyczaj moze fajny u wikingow czy barbarianow swiata WFRP, tutaj nie ma racji bytu, krew jest dla kainity swietoscia. Pozatym takie praktyki stosuje sabbat a zakladam ze mowimy o camarilli, i nikt nie bedzie tego praktykowal.

- W szale stracisz postac ktora niczym dobry samarytanin bedzie szla z kielichem krwi. wampir w szale marzy o tym aby uratowac swoje zycie (tak dziala szal) i ma tlyko dwie drogi ucieczka albo zniszczenie potencjalnego zagrozenia.

Opcja z rannym ktoremu podajesz krew jest bez zarzutu, u mnie tlyko takie patenty przechodza, ewentualnie mialem gracza ktory do krwi lupina dolal swojej i podal npcowi, wtedy faktycznie trudno o przebicie sie wampirzej zimnej krwi ponad goraca krew swierzo zarznietego lupina

[ Dodano: Sro Lut 28, 2007 4:03 pm ]
Ale wystarczy nadwrazlowisc na 1 i juz bym nie byl taki pewien czy to przejdzie.

Tycjan
Mała Duszyczka

PostWysłany: Pią Mar 02, 2007 5:25 pm # 10
Odpowiedz z cytatem
mówimy o sabacie Smile .A wampir bez nadwrazliwości chyba nie jest w stanie wyczuc wampirzej krwi ...?

Lucjusz Kartezjusz
Boguś linda RPG

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 1:11 pm # 11
Odpowiedz z cytatem
Majac nadwrazliwosc czy taumaturgie potrafisz okreslic ile lat ma osoba ktorej pijesz krew, czy miala ciemne wlosy czy jasne (pisze o naprawde dobrym rzucie)

Nie majac nadwrazliwosci wampir potrafi rozpoznac tylko rodzaje krwi (czy to wampirza, lupinska, czy uspionego), jednak w sposob nie mozliwy dla normalnego smiertelnika, zapach krwi potrafi wyczuc z odleglosci kulkunastu a nawet set metrow (zalezy jak bardzo glodny jest aktualnie), w smaku potrafi dokladnie okreslic pochodzenie krwi (jak juz pisalem potrafi powiedziec czyja byja wampir, lupus etc.)

A co do zwiazan w sabacie jest spory problem. Tak naprawde kazdy tam jest zwiazany krwia z powodow rytualow i trzeba przebic sie przez juz istniejace wiezi. To jest moim zdaniem ciezsze niz w camarilli, i to o wiele..

JarekTFL
Neofita Materii

Ostrzeżenia : 1
PostWysłany: Czw Mar 08, 2007 1:51 pm # 12
Ulubiony system: Neuroshima
Odpowiedz z cytatem
1. Ukradnij z garażu sąsiada kilka metrów solidnego sznura lub taśmy klejącej, wyrwij sztachete z płotu.
2. Stwórz sytuacje w której będziesz z klientem sam na sam. Wyciągnij sztachetę z nogawki i z dużą prędkością skieruj ją w kierunku głowy klienta, najlepszy efekt uzyskasz wykonując uprzednio zamach za ramię. Wykonując ruchy okrężne stwórz z niego parówe taśmą lub przy użyciu liny skrępuj ręce i nogi. Co do supełka to są różne techniki, może być taki jak na butach. Jeśli zapomniałeś o sznurku lub taśmie będziesz musiał urzyć dywanu. Dla pełniejszego efektu "związania" możesz zdejąć skarpetkę i umieścić ją w ustach, jeśli klient ma wielką gębę będziesz musiał zdjąć obie skarpetki.
3. Wuola! Właśnie związałeś swojego pierwszego klienta, możesz gwałcić, wyrywać paznokcie i wyłudzać okup.

Lucjusz Kartezjusz
Boguś linda RPG

PostWysłany: Czw Mar 08, 2007 3:49 pm # 13
Odpowiedz z cytatem
Łopatologia stosowana jednym slowem Smile

Spoko sprawdza sie. Pojawila sie jeszcze jedna mozliwosc ale to tlyko dla wampirow posiadajacych zniekrztaucenie. Rozlej krople siebie, jak ofiara wejdzie w tak uczyniona kaluze, wchlon sie w niego Smile Zawsze dziala, gorzej jak koles nie nadepnie. Ale wystarczy ze Ci reke poda itp. Smile

Wampir z dominacja - wymazujesz akt podania krwi na sile delikwentowi.

Z prezencja, sprawaisz ze sam chce sie napic Twojej krwi (dobra gadke trzeba miec poza sama dyscyplina) i pilnujesz aby trzy noce spedzil w Twoim towarzystwie.

W sumie mozliwosci jest calkiem sporo, zalezy to od sytuacji, i mozliwosci (kropek) wampira. Czasami tez od gadanego jakie ma sam gracz Smile

Maczek
Pan życia

PostWysłany: Wto Mar 20, 2007 10:08 pm # 14
Ulubiony system: Wampir
Odpowiedz z cytatem
Zdaje się że w sabacie jest faktycznie problem. Jeśli jakimś sposobem uda sie związać kogoś krwią to nie na długo kilka najbliższych rytuałów Valdurie rozłoży więzi krwi na łopatki i cała robota na nic.

Jeśli chodzi o Camarillę Tremere mają np rytuał który napełnia pojemnik krwią i wymienia ją z osobą która go dotknie. Proste

Problem pojawia sie jednak jeśli wampir - cel ma choć trochę oleju w głowie (inteligencje/spryt) i odrobinę wiedzy (np okultyzm) połapie się że coś z nim nie tak.

Lucjusz Kartezjusz
Boguś linda RPG

PostWysłany: Pią Mar 23, 2007 7:31 pm # 15
Odpowiedz z cytatem
Dlatego mam takie sceptyczne podejscie do recepty na wiazanie. Wiekrzosc graczy auwazylem zaklada ze ich postacie mysla (nie zaleznie od kropek) a wszyscy NPce niestety sa tlyko fikcja i bezmuzgim Yeti. To nie jest prawda.

Wiazanie jest ciezkie, naprawde kazdy kto juz nie jest neonata jest wyczulony na mozliwosc zwiazania sie z kims i za wszelka cene nie chce do tego dopuscic.

Maczek
Pan życia

PostWysłany: Sob Mar 24, 2007 10:39 pm # 16
Ulubiony system: Wampir
Odpowiedz z cytatem
Dlatego wiele zależy od przygody i postaci oraz NPC. Ciężko odpowiedzieć na pytanie jak to zrobić nie mając jasnej sytuacji. Pomysłów jest masa i ograniczone są tylko wyobraźnią grających. Można przecież założyć że wiązany to zwykły uczniak i niewiele wie i sam chętnie się napiję od kumpla bo to cool.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Bractwo RPG Strona Główna -> World of Darkness Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
   Widok do druku
Strona 1 z 1

Skocz do:  

Airline Tycoon Hangar, Muzyczny Infoserwis, Zakłady, Bukmacher, kurtyny ppoż, Kabarety, nic, Lost download, kursy językowe efs kraków, tłumaczenia niemiecki, Projekty domów na wąską działkę