trochę czasu zajęło mi odebranie pożyczonych MiM'ów także stąd ten poślizg w ripoście. Niemniej jednak o skarbnico wiedzy wszelakiej, jeżeli zaczynasz się czepiać, sprawdź czy Twoja wiedza jest rzetelna żeby nie było takiej porażki jaką właśnie teraz popełniłeś. Polecam zajrzenie do "magii i miecza" 1/98 strona 56 górny lewy róg. jest tam czarno-biała co prawda okładka gry "mehwarrior - edycja polska".
Otóż skarbnicą wiedzy wszelakiej nie byłem, nie jestem i nie zakrawam, aby nią być. To raz.
Dwa. Leżąca teraz na stole przede mną książka o tytule "Mechawojownik: Gra fabularna w świecie Battletecha" jest chyba tylko ułudą, senną marą. Żeby nie być gołosłownym podeprę się Polterem (KLIK). Dla niedowiarków fotę owego stołu i książki mogę wstawić na jakiś serwis - no problemo.
Post mój nie miał na celu zaczepiania Cię, lub umniejszania Twojej wiedzy i/lub chęci niesienia pomocy na tym fo. Myślałem, że to uściślimy i finał. Ale jeśli tak nerwowo reagujesz - cóż, mea culpa.
Ja swoich mimów już nie odzyskam wszystkich, więc nie będę się kłócił co się na tj stronie znajduje. Wiem tylko, że mechwarrior to stara gra i nie zakończyło się na jednym wydaniu. A na jakim opiera się wydanie polskie nie mam najzieleńszego pojęcia (a szukać teraz na necie nie mam zamiaru ).
Snow napisał:
(...)Niemniej jednak o skarbnico wiedzy wszelakiej, jeżeli zaczynasz się czepiać, sprawdź czy Twoja wiedza jest rzetelna żeby nie było takiej porażki jaką właśnie teraz popełniłeś(...)
Ostre słowa. Pomimo, że mogłeś się zdenervić, pomyśl troszkię o popełnianiu porażek, Snow.
PS. nie musisz odpisywać w tym temacie. Priv mile widziany. Ten temat i tak jest nużący - pisanie od nowa KC z bebechami Obliviona
_________________ This action have to be role played, not roll played...
skarbnicą wiedzy wszelakiej nie byłem, nie jestem i nie zakrawam, aby nią być.
Najwidoczniej mój sarkazm był mało czytelny. Już spieszę z poprawą. Była to jawna KPINA z Twojej niewiedzy. Dość wyraźnie jak na Twoje standardy?
!_shz napisał:
Leżąca teraz na stole przede mną książka o tytule "Mechawojownik: Gra fabularna w świecie Battletecha" jest chyba tylko ułudą, senną marą
A słyszałeś kiedykolwiek inteligencie z podstawówki o czymś takim jak RÓŻNE WYDANIA? Najwidoczniej Twój zasób mizernej wiedzy i skromna wydajność umysłowa nie potrafi objąć czegoś tak prostego.
!_shz napisał:
tak nerwowo reagujesz
Masz rację. nerwowo reaguję - jestem uczulony na partaczy Twojego pokroju, którzy za wszelką cenę starają się wbić swoje trzy grosze nie mając pojęcia o temacie.
!_shz napisał:
Ja swoich mimów już nie odzyskam wszystkich, więc nie będę się kłócił co się na tj stronie znajduje.
Mogę zamieścić skan, to jednak trochę potrwa gdyż w chwili obecnej nie mam dostępu do skanera. Jest rówżnież szansa, że dotrę do tego wydania mechwarriora, także do skanu może iść oryginalna okładka.
!_shz napisał:
pomyśl troszkię o popełnianiu porażek, Snow
Widzisz. Problem a zarazem różnica między nami polega na tym, że ja wiem co piszę i jakiś pseudo znawca Twojego pokroju nie będzie mi niesłusznie niekompetencji zarzucał.
Poziom prezentowanej dyskusji pominę milczeniem. Zwróć tylko uwagę na pogrubienia.
Snow napisał:
Była to jawna KPINA z Twojej niewiedzy
Snow napisał:
A słyszałeś kiedykolwiekinteligencie z podstawówki o czymś takim jak RÓŻNE WYDANIA? Najwidoczniej Twój zasób mizernej wiedzy i skromna wydajność umysłowa nie potrafi objąć czegoś tak prostego.
!_shz napisał:
jak "mechwarrior" - to która edycja? A jak polskie wydanie to "Mechawojownik".
Nimsarn napisał:
Ad rem
Mechawojownik został wydany w Polsce 1997 wysiłkiem MAGa. Jako polska wersja 2ed tej gry wydanej pierwotnie w 1991 przez firmę FASA Corp. Jak większość projektów MAGa i ten został wkrótce porzucony - doniedawna można go było kupić za psie pieniądze z magazynu wydawcy
@Snow
Jeśli nazywanie mnie inteligentem z podstawówki miało mnie rozjuszyć, to Ci się nie udało. Jeśli miało obrazić - to rozśmieszyło. Utrzymywanie poziomu dyskusji uznaję za niebyłe.
Na sajcie wyd. MAG nie ma czegoś takiego jak "mechwarrior - edycja polska". Jest tylko BATTLETECH: KOMPENDIUM oraz Mechawojownik. Nadal twierdzę, że moja wcinka miała na celu korektę, a nie wytknięcie Ci czegokolwiek (nie odniosłeś się do tej części mojego postu).
Niech stanie na tym: oryginalny MechWarrior ma 3 edycje. Wersja polska (jedyna) opiera się na 2ed. i nazwana została "Mechawojownik". W jakikolwiek sposób MAG przedstawił ją i nazwał w MiM-ie przed jej wydaniem - wydana została pod nazwą i szatą jaką podałem w linku na polterze.
PS. Nadal ze wszystkimi obiekcjami zapraszam na priv, bo robimy chłopakowi gnój z tematu.
Dyskusji? Nieudolne próby czepiania się czyichś wypowiedzi, które serwujesz to jawna kpina jest a nie dyskusja. Co najwyżej można temu szumnie nadać miano wymiany zdań. Jeżeli dla Ciebie jednak była to dyskusja to współczuję z całego serca.
!_shz napisał:
Jeśli nazywanie mnie inteligentem z podstawówki miało mnie rozjuszyć, to Ci się nie udało.
Niestety jesteś w błędzie (jak by to jakaś nowość była w Twoim wydaniu...). Było to zwykłe stwierdzenie faktu. Obawiam się jednak, że sporo zawyżone.
!_shz napisał:
Na sajcie wyd. MAG nie ma czegoś takiego jak "mechwarrior - edycja polska". Jest tylko BATTLETECH: KOMPENDIUM oraz Mechawojownik.
Tak jak nadmieniłem wcześniej, ale oczywiście przegapiłeś ten dość istotny fragment - tak zatytułowany podręcznik nie ukazał się tylko w mim'ie ale i w standardowym wydaniu. Jeżeli uda mi się dotrzeć do niego to zamieszczę okładkę, ale za pewne i w tedy stwierdzisz, że wiesz lepiej i to prawdą nie jest, czyż nie tak?
!_shz napisał:
Nadal ze wszystkimi obiekcjami zapraszam na priv, bo robimy chłopakowi gnój z tematu.
To już trochę śmieszne jest, żeby nie powiedzieć żałosne. Tekst wywaliłeś fajny, ale żeby samemu się do niego zastosować to już inteligencji nie starczyło? Dobre 2 wypowiedzi temu zamiast robić komuś "gnój" z tematu jak to zręcznie określiłeś mogłeś przenieść się na prywatną korespondencją. Tak zrobiłaby osoba o przynajmniej mocno średnim poziomie intelektualnym, Ty jednak udowadniasz wszem i wobec, że nie spełniasz tego kryterium. Teraz otwartym tekstem aby dotarło: zamiast zaśmiecać temat i zapraszać innych, sam powinieneś wysłać wiadomość w ten sposób. Oczywiste, czyż nie? Widać nie dla Ciebie...
ps. Skoro używamy polskiego forum to byłbym wdzięczny, gdybyś używał POLSKIEGO języka zamiast angielskich kalek. No chyba, że i tego nie potrafisz.
Parę postów wyżej, zamiast mi odpowiedzieć zacząłeś swoją agresywną krucjatę. Czemu się teraz dziwisz, Snow? Absurdowi tej sytuacji, czy tego, że ktoś Ci pola nie odpuszcza. Ale nieodgadnione są myśli niektórych.
Snow napisał:
przegapiłeś ten dość istotny fragment - tak zatytułowany podręcznik nie ukazał się tylko w mim'ie ale i w standardowym wydaniu.
Śmiało, Snow. podaj linka do tego wydawnicwa, które w Polsce wydało grę (bez czepiania się literówek)
Snow napisał:
"mehwarrior - edycja polska"
JAk zapodasz linka, będę wiedział, że jestem w błędzie i jeszcze się pod tym podpiszę. A na razie nic ciekawego na temat tej gry nie napisałeś. Poznęcałeś się tylko nieco nad moją osobą, to wszystko.
Spraw więc, że docenię w Tobie te niewyczerpane pokłady sarkazmu i podaj linka do tej gry. I parafrazując: to już trochę śmieszne jest, żeby nie powiedzieć żałosne, że tylko i wyłącznie czepiasz się mnie, zamiast pokazać nam wszystkim grę "mehwarrior - edycja polska".
Cóż ja widzę? Nie zastosowałeś się do swojej rady i nie zacząłeś komunikacji poprzez prywatną wiadomość? Jesteś kolo żałosny w najgorszym tego słowa znaczeniu. Porażka na miarę Hiroszimy czy windowsa'95. Skoro jesteś takim orędownikiem prywatnych wiadomości i nie zaśmiecania tematu to skąd się wzięła kolejna Twoja wiadomość tutaj? Byłem świadom tego, że jesteś ograniczony umysłowo, teraz dałeś doskonałe świadectwo swojej mentalnej niepełnosprawności.
!_shz napisał:
zamiast mi odpowiedzieć zacząłeś swoją agresywną krucjatę.
Dziwisz się? Skoro jakiś upośledzony umysłowo partacz stara wbić za wszelką cenę swoje 3 grosze nie znając tematu? Na oklaski czekasz? Kretynizm i dzieci neostrady trzeba tępić i plenić niczym chwasty "w imię zasad...". Zamiast chwilę pomyśleć, zastanowić się i zbadać sprawę wepchnąłeś swój przysłowiowy "ryj między drzwi" więc nie dziw się, że odpisuję tak a nie inaczej. Gdybyś miał choć trochę oleju w głowie to zamiast dawać rady o przechodzeniu na pisanie poprzez prywatną wiadomość napisałbyś swój jakże nietrafiony "odzew" właśnie w ten sposób. Jednakowoż twój debilizm czystej wody wziął górę i mamy to co mamy. Pominę już fakt, że ze swoją obłudą klasyfikujesz się na infantylne dziecko.
!_shz napisał:
Czemu się teraz dziwisz, Snow? Absurdowi tej sytuacji, czy tego, że ktoś Ci pola nie odpuszcza.
Absurd sytuacji? Absurdem jedynie może być to, że za wszelką siłę chcesz postawić na swoim i pomimo nawet, że racji nie masz (o pojęciu o temacie nawet nie wspomnę). Osobiście wolałbym nazwać to kpiną (możesz zastosować zarówno do siebie jak i swoich wypowiedzi).
!_shz napisał:
nieodgadnione są myśli niektórych.
Masz rację nieodgadnione. Szczególnie te, które są napisane w prost. Kolejny dowód Twojego ograniczenia i debilizmu czy najzwyklejsze lenistwo?
!_shz napisał:
Śmiało, Snow. podaj linka do tego wydawnicwa, które w Polsce wydało grę
Oprócz tępoty występuje też u ciebie zaćma? Nie udało się Tobie przeczytać tego, co wcześniej pisałem, czy może masz pamięć niczym złota rybka?
!_shz napisał:
JAk zapodasz linka
Tak jak to podałem wcześniej ale oczywiście udało się Tobie zapomnieć. Linków nie podam. Podam za to skan z mim'a z okładką (to posiadam), możliwe też, że uda mi się dotrzeć do podręcznika w formie fizycznej (to pewne nie jest, mam jednak nadzieję, że się uchował).
!_shz napisał:
Poznęcałeś się tylko nieco nad moją osobą
Ten zarzut to nawet na miano żałosnego już nie zasługuje. Za każdym razem, gdy wydaje mi się, że sięgasz dna tępoty Ty zawsze schodzisz niżej. Wbijasz się czepiasz się nie mając racji a teraz zaczynasz się użalać, że się wepchałeś to się Tobie sięgnęło? W pewnym filmie padło dość fajne określenie: "gdyby głupota miała skrzydła to latała by pani niczym gołębica" gdyby rzeczywiście głupota miała skrzydła to byłbyś chlubą światowego lotnictwa.
!_shz napisał:
tylko i wyłącznie czepiasz się mnie, zamiast pokazać nam wszystkim grę "mehwarrior - edycja polska"
Cóż... Jak byś nie pamiętał to Ty się mojej wypowiedzi doczepiłeś. Także nie dziw się, że się rewanżuję. Nie martw się ... niedługo dostaniesz dowody, żebyś mógł się swoim "znawstwem tematu" udławić. Możesz już zaczynać pisać przeprosiny. Na razie podałem gdzie dowody są. Na skan będziesz musiał poczekać parę dni.
Tak na sam koniec. Ciekawi mnie straszliwie czy kolejny raz wykażesz się dodatkowo obłudą i ujrzę Twoją kolejną zbędną co niemiara odpowiedź, czy zastosujesz się do swojej rady i skorzystasz z prywatnej wiadomości. No chyba, że i to wykracza poza Twoje wątłe możliwości. Biorąc jednak pod uwagę twoją wydolność umysłową szczerze wątpię.
a już myslałem, że to fo umarło
Na priv nie zasługujesz, ale tego posta jeszcze ujrzysz, neo Snow.
Snow napisał:
(...) mam jednak nadzieję, że się uchował).
Miej.
Snow napisał:
Cóż... Jak byś nie pamiętał to Ty się mojej wypowiedzi doczepiłeś
Tak, i już dwa razy się przyznałem, że niepotrzebnie. Jeśli masz jakieś problemy emocjonalne, z agresją, adhd bądź inne wpływające na jasny osąd to zacznij brać pigułki trzydziestoletni dzieciaku.
Pomimo wszystko miło się czyta Twoje rzygowiny intelektualne. Takie kobiece żale...
Cytat:
Linków nie podam.
I naprawdę postaraj się o linka, bo skan to mogę Ci sfabrykować na zawołanie. Link, debilu. Tylko to pozwoli Ci mnie skompromitować, bydgoski półbogu.
Następny raz się odezwę, gdy już podasz ten link vel skan o którym tyyyyyyyyyle tutaj trąbisz. Do czytania, wasza miałkość.
PS. nigdzie nie dałem do zrozumienia, że nie możesz mieć racji. Po prostu non stop bijesz pianę zamiast podać konkrety.
Jeśli nazywanie mnie inteligentem z podstawówki miało mnie rozjuszyć, to Ci się nie udało. Jeśli miało obrazić - to rozśmieszyło.
Czyżby tym razem popapraniec został zdenerwowany? Wydawać by się mogło, że taki muł bagienny jest zbyt tępy, żeby cokolwiek do niego dotarło, a tutaj taka niespodzianka.
!_shz napisał:
Na priv nie zasługujesz, ale tego posta jeszcze ujrzysz
No proszę proszę. Najpierw kretynie wygłaszasz swoje tyrady a okazuje się, że się do nich nie stosujesz. Żałosna kpina na poziomie infantylnego bachora, którym zapewne jesteś. Twoja matka musiała ostro śniegu jeść, że takiego bałwana urodziła. No cóż obłudniku od siedmiu boleści dobra rada - daj się wysterylizować coby Twoje popaprane geny nie rozpleniły się na następną generację.
!_shz napisał:
jeśli masz jakieś problemy emocjonalne, z agresją, adhd bądź inne wpływające na jasny osąd to zacznij brać pigułki trzydziestoletni dzieciaku.
Jedyny problem jaki mam to pseudointelektualne ścierwa Twojego pokroju, które mają o sobie wygórowane mniemania i uważają się za alfę i omegę. Poczytaj sobie wcześniejsze wypowiedzi kretynie, już raz to napisałem. Mam alergię na śmieci Tobie podobne a tym bardziej takie które starają się niesłusznie zarzucić innym niewiedze. Także jak to mawia stare porzekadło kij Ci w ryj i sól po oczach.
!_shz napisał:
bydgoski półbogu
Widzisz... różnica między nami polega na tym, że jesteś partaczem debilem i nieukiem. W przeciwieństwie do Ciebie wiem co mówię i nie pozwolę sobie jakiemuś śmieciowi z rynsztoka wmawiać, że jest inaczej.
!_shz napisał:
zamiast podać konkrety
A jakich tempa pało chcesz konkretów więcej? Powiedziałem to raz, dałem namiary to dwa. Ale oczywiście dla popaprańców Twojego kalibru to nic nie znaczy. Tak jak wspomniałem postaram się jak najszybciej zeskanować, jeżeli masz wątpliwości co do oryginalności postaraj się o wymieniony przeze mnie numer mima (1/98 str. 56).
!_shz napisał:
nigdzie nie dałem do zrozumienia, że nie możesz mieć racji
Czyżby? A może to?
!_shz napisał:
jak polskie wydanie to "Mechawojownik"
Dość wyraźne czyż nie? Chyba, że masz na tyle zakutą pałę, że nie pamiętasz co wypisujesz niedojdo.
[ Dodano: Sro Lip 02, 2008 8:37 pm ]
a tutaj cała strona:
Pisałem już nie raz. Zamieściłem skan oraz podałem skąd jest wzięty - bardzo łatwo to zweryfikować. Także masz co chciałeś. Ja swoje udowodniłem. Mówiłem o grze "mechwarrior-edycja polska" i proszę bardzo oto ona. Ty poprawiając mnie myliłeś się mówiąc, że takiego czegoś nie ma. Chyba wystarczająco czyż nie? Jedna kwestia w temacie jeszcze. Spójrz na oba zamieszczone materiały i przyjrzyj się dolnemu lewemu rogowi. U mnie zauważysz FASA u siebie zauważysz ISA. Masz więc rozwiązanie swojej zagadki.
Widzisz... problemem jest to, że to Ty cierpisz na brak mózgu, czemu nieraz już tutaj dałeś świadectwo. Dowody ?
1. OBŁUDA. 2 razy stwierdzałeś, coby nie robić komuś sieczki z tematu i przejść na cytuję "priva" zamiast samemu to zrobić. Kiedy wytknąłem to Tobie również nie zmieniłeś sposobu komunikacji.
2. Klapki na oczach. Tutaj dowodem jest skan. Dostałeś jawny i oczywisty dowód wraz z możliwością sprawdzenia jego autentyczności - nie jest to skan nie wiadomo skąd. Jest podane źródło z którego go wziąłem. Nic prostszego, jeżeli chcesz zweryfikować. Dla Ciebie jednak to nic nie znaczy. Po prostu idziesz swoją wąską ścieżką widząc tylko to, co chcesz zobaczyć.
3. Nie wiesz co piszesz. Najpierw "poprawisz mnie" a później twierdzisz, że nie mówiłeś, że nie mogę mieć racji.
4. Brak logiki w wypowiedziach. Nigdy nie twierdziłem, że nie ma mechawojownika a jest tylko mechwarrior, Ty za to stale twierdziłeś, że nie ma mechwarriora jest tylko mechawojownik (oczywiście w domyśle edycja polska). To tak, jak bym stwierdził, że mam zielone jabłko a Ty wykłócałbyś się, że jak jabłko to tylko czerwone. Dalej - najpierw sam oferujesz wstawianie zdięcie swojego podręcznika, gdy jednak ja wstawiam skan stwierdzasz, że to nic nie znaczy bo można to sfabrykować.
5.Chybione osądy. Gdybym posiadał jakikolwiek wymieniony przez Ciebie defekt (problemy emocjonalne, z agresją czy adhd) moje wypowiedzi nie byłyby napisane poprawnie. Mam tutaj na myśli interpunkcję (chociaż tutaj są pewne niedociągnięcia), ortografię, składnię, duże litery czy jasność przekazu. Wystarczy szczypta inteligencji, żeby to dostrzec.
Co do przeprosin to... korzystając z pewnego filmowego cytatu: "możesz je sobie wziąć i wysadzić". Udowodniłem, kto ma rację a kto się myli. W przeciwieństwie do Ciebie wiem co mówię a moje informacje są solidne. Jesteś partaczem, który chce uchodzić za eksperta. Tego faktu nic nie zmieni. Posiadasz bardzo ograniczone zdolności intelektualne, co zostało udowodnione w punktach powyżej. Naprawdę współczuję i żal mi Ciebie. Jeżeli na wstępie nadmieniłbyś, że jesteś niepełnosprawny umysłowo uniknęlibyśmy tego wszystkiego. Chociaż lubię tępić chwasty nie w smak mi kopanie leżącego umysłowo chorego.
To będzie ostatnia moja wypowiedź na ten temat. Z 2 powodów. Po pierwsze: udowodniłem co chciałem, po drugie- nie zasługujesz, żebym Tobie odpisywał.
Się rozpisałeś.... mam nadzieję, że miałeś polucję pisząc te wszystkie posty.
Snow napisał:
Co do przeprosin to... korzystając z pewnego filmowego cytatu: "możesz je sobie wziąć i wysadzić". Udowodniłem, kto ma rację a kto się myli.
Otóż nie udowodniłeś. Bak mózgu widać nie jest wyłącznie moją przypadłością, chyba że ISA wydała w Polsce tą grę
Jak się przyjrzysz dokładnie tej okładce na polterze to nie ma tam napisu ISA, tylko właśnie FASA z charakterystycznym "rozbłyskiem" przed pierwszą literą.
Oczywiste jest, że po Twoim skanie widać, że właśnie to opisywałeś. Tylko czy to właśnie jest JEDYNA okładka tej gry w Polsce? Jeśli nie jest, to uwierz, zwracam honor. Tylko nigdzie w necie nie natknąłem się na inną okładkę, niż ta którą posiadam w domu (I do tego różniącą się od tej na polterze i Twojej KLIK).
Snow napisał:
To będzie ostatnia moja wypowiedź na ten temat. Z 2 powodów. Po pierwsze: udowodniłem co chciałem, po drugie- nie zasługujesz, żebym Tobie odpisywał.
O nie, Snow, nie rób tego........ zaszczyć mnie jeszcze jakąś rachitycznie chwiejną erudycyjną wyżyną. Jak nie czytam Twojej bufonady, popadam w odrętwienie i mam niebezpiecznie niskie ciśnienie. Współczuję troszkę grającym z Tobą ludziom, ale częstotliwość ich szukania przez Ciebie na różnych fo mówi sama za siebie.
Musiałeś mieć ciężko, chłopcze, że teraz aż tak złość z Ciebie wychodzi. Trudno, może na którymś konwencie dane mi będzie Cię poznać i ocenić, czy jesteś aż takim pro, jak o sobie piszesz.
Pa, cipko.
Na dziewictwo przenajświętrzej... toż to perełka:D
Zasługuje na uwiecznienie i rozsyłanie znajomym. Brawa dla Panów. Brawa.
Bez obrazy !_shz, do Ciebie nic nie mam. Zadziwiła mnie jedynie twoja wytrwałość. Co prawda w ostatnim poście Twój poziom wypowiedzi opadł jak erekcja emeryta, ale oddajmy bogu co boskie: to Snow uczynił z dialogu kabaret, podobnie jak na wielu innych forach, przez które się przewinął.
Ale nie rozumiem ciągle jednej rzeczy: o co tyle krzyku?
Pytanie retorycznie.
Jo, mój ostatni post to wynik zerwanego napinacza paska rozrządu w aucie, którym obecnie dojeżdżam do tyrki. Lekko mnie już nerwy ponosiły wtedy.
A Snow... Cóż jak widać wysoka INT nie wystarczy, by mieć wysoką MD
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy mieli pecha i się przedarli przez ten stek bzdur.
Popieram przedmówcę. Temat godny polecenia, szczególnie końcowe jego przesłanie. Nie ważne jak kieprawy temat, zawsze znajdą się osoby, które potrafią zrobić z tego spamowisko.
Nie ma mowy o spamowaniu, wszystko na temat. przecież gdyby to jakiś spam był to by się osty ostro sypały. jakiś admin by juz tu się wypowadał, plując śliną.