Co myslicie o dodaniu dzialu o Neuroshimie. Osobiscie uwazam ze system jest fajny i to bardzo. Prosze o wypowiadanie sie tutaj osob ktore beda pisaly w dziale jezeli on powstanie.
Nirian kiedys napomnkol ze chce ten dzial wiec wiem ze on bedzie za ale potrzebuje kilka glosow wiecej niz ja i moj wrog.
W sumie jestem za. Przymierzałem się do tego systemu, nawet ściągnełem podręcznik , ale jakoś nie zaczełem nawet czytać. Nie zaszkodzi na pewno jak będzie dział o Neuroshimie, a pomóc może
_________________ Capoeira jest dla mężczyzn, kobiet i dzieci; jedynymi, którzy nie powinni się jej uczyć są ci, którzy nie chcą. (Mestre Pastinha)
Posty: 1624 Skąd: Inny Świat GG: 8054079 Płeć: Kobieta Obecnie zbanowany
Ja wiem o co chodzi, ale mnie to nie interesuje.
Jestem neutralna jeśli chodzi o ten nowy dział.
Zapewne bym nic tam nie czytała ani nic nie pisała.
No, ale może innych by to zainteresowało
_________________ Nie ma rzeczy, która nie byłaby zagubiona wśród niezmordowanych zwierciadeł. Nic nie może wydarzyć się raz jeden, nic nie jest cennie wątpliwe.
Ja, nirian, Surin, Koala, Japaner i James Dark. Szesc osob. Jak wieczorem siadziecie do kompow to bedzie dzial. Jedna sprtawa. Zastanowcie sie nad tematami i niech kazdy zalozy chociaz jeden. Co by nie bylo ze pusty dzial jest zrobiony.
Jak beda dzis albo jutro jakies tematy to dzial ruszy.
A jak macie jakies pomysly na nowe dzialy np Chtulchu to tez piszcie tutaj. Minimum 4-5 zdecydowanych na pisanie w dziale osob i beda one powstawaly.
_________________ Gdzie jest Bog czego chce czy mnie slyszy? Nie
Gdzie jest Bog czego chce czy mnei kocha? NIE
Posty: 2142 Skąd: Autochthonia GG: 3272979 Płeć: Mężczyzna Obecnie zbanowany
Nie oszukujmy się, dział będzie szybko wiał pustkami (patrzcie inne działy).
Nie prościej pisać w ogólnych wciskając przedrostek przed tematem? Jak:
[Neuroshima] Stal, Chrom, Rtęć czy Rdza?
[Monastyr] Dlaczego przypomina mi Paranoję?
[Fading Suns] Askerbici, szukam informacji o tej rasie!
[Deadlands] Kilka sztuczek dla Szeryfa.
[Exalted] Nasze postacie.
[Nieboracy] Co myślicie o tym systemie?
[Ogólny] Który system ocieka seksem na każdej sytronie? ( )
No to co, ze dzial bedzie swiecic pustkami, ale bedzie przynajmniej jakis porzadek. Chce poczytac o Neuroshimie to wchodze i czytam, a nie szukam gdzies po calym forum... Tak bedzie estetycznie i wygodnie... A, ze bedzie wiecej dzialow, to chyba dobrze, nie??
Posty: 2142 Skąd: Autochthonia GG: 3272979 Płeć: Mężczyzna Obecnie zbanowany
To ja chcę dział o Exalted. I co że będę tylko sam tam pisał, napisze i tak więcej niż ludzie w Neuroshimie . No więcej działów, to super. I jeszcze chcę Heavy Gear, OVA, BESM, Weapons of God, Hero 5th ed, Gurps, Fireborn, World of Warcraft, Secrets of Zi'ran, Street Fighter the Storytelling Game, Toons, Paranoia XP, Starship Troopers, Conan, Black Company, Star Trek, Spycraft, Babylon 5...
A tak na serio, od tego jest obcja szukaj
Posty: 567 Skąd: z Częstochowy Ostrzeżenia: za dużo Płeć: Mężczyzna Ostrzeżenia : 1
Nie, bo jest właśnie mniej czytelnie.
To teraz powiem dlaczego popieram Beamhita.
Ogólne, Autorki, D&D, Warhammer, Earthdawn, WoD, SWRPG, L5K. W zasadzie większy ruch jest, wśród tych poszczególnosystemowych, tylko w D&D, Earthdawnie i WoD. Chociażby z zasady powienien być też Warhammer. Ale sensu w trzymaniu SWRPG i L5K nie widzę, po praktycznie nikt się tam nie udziela. I szczerze mówiąc to w to, by w tych nowych był jakiś większy ruch też nie wierzę. Więc po co? Forum tylko dłużej się ładuje...
Koala mówi, że tak to wchodzi do działo o systemie X i czyta o systemie X. E-e. To samo można zrobić przy przedrostkach. Chcę czytać o X - wpisuje do wyszukiwarki [X]. Znajduje mi tematy, które traktują o X. Prawdziwe i sprawdzone.
_________________ "Kiedy patrzysz na świat zaczynasz się zastanawiać jak działa. Zaczynasz myśleć jak działa np. polska gospodarka. A od tego już krok od choroby psychicznej."
-Heretyk
No tak, ale moim zdaniem jak jest osobne forum (nie dzial ) to to jakos ladniej wyglada... A piszesz, ze userzy nie beda pisac, no byc moze, ale po to jest ten temat, zeby sie zadeklarowac, czy bedzie sie udzielac na forum, czy nie... Jak widzisz sporo osob jest za, a jak forum powstanie i bedzie sie rozwijal to mysle ze i inni sie wlacza, a jak nie... to co za problem skasowac forum??
Koala tutaj ma moje podejscie. Zalozylem temat aby zobaczyc ile masek bedzie sie na to pisac. W SW nie pisze prawie nikt, tak jak w L5K. Ale to jest tak ze jak jest kilku userow ktorzy chca dzial. To niech sie zadeklaruja i dzial powstanie. Jak beda dwie osoby to nie ma sensu ale jak jest piec to juz cos da sie zrobic. Wystarczy spojzec ze w ED mamy speca i czesto ludzie mu zadaja pytania i dzial sie kreci.
Co do "szukaj" to jest o wiele mniej czytelnie i zawile. Mi sie podoba BRPG jak chodzi o dzialy bo jest po prostu proste (wiem maslo maslane ale ma to sens) im prosciej i przejzysciej tym lepiej.
Pozatym nowy user nie musi szukac po roznych forach gdzie jest system dla niego, nie kazdy zna opcje szujak jak sie ostatnio okazalo z reszta. I w ten sposob wchodzi patrzy "O neuro" i wchodzi w dzial. A tak to co. Stronka sie laduje i sa dwa przyciski. Temat ogolne i opcja szukaj...
Przemilcze ostatnie mam nadzieje ze wymowne zdanie.
_________________ Gdzie jest Bog czego chce czy mnie slyszy? Nie
Gdzie jest Bog czego chce czy mnei kocha? NIE
Lucku w 100% sie z Toba zgadzam i popieram, bo idac dalej tropem Beamhita i Radka forum wygladaloby mniej wiecej tak: jedno forum "wszystko", karczma starego freda i przycisk szukaj...
Mysle, ze nie przesadzilem... Po pewnym czasie, gdyby fora zostaly kasowane (zeby nie przeszkadzaly i stronka szybciej sie wczytywala) to dobrnelibysmy do takiego efektu jaki opisalem...
Posty: 567 Skąd: z Częstochowy Ostrzeżenia: za dużo Płeć: Mężczyzna Ostrzeżenia : 1
*wali głową w mur*
Nie, nie mówię o czymś takim. Gdyby ktoś faktycznie pisał o tym, to tworzyłoby się forum dla takiego systemu.
Poza tym gdyby to się przyjęło, to ludzie mogliby pogadać o systemach, które nie mają kategorii. Bo szczerze mówiąc to nie wierze, by nawet wielki fan Toons założył teraz temat o Toons. Gdyby coś takiego stało się powszechne - z pewnością by to zrobił.
_________________ "Kiedy patrzysz na świat zaczynasz się zastanawiać jak działa. Zaczynasz myśleć jak działa np. polska gospodarka. A od tego już krok od choroby psychicznej."
-Heretyk
Już dawno miałem napisać że brakuje mi tu NEURO... ale jakoś wyleciało mi z główki a nowe forum można nazwać "mniej popularne", "dla znudzonych dd, warhammerem..." bo "mniejsze systemy" jest conajmniej nie na miejscu