Jak wiemy w Ed chodzi glownie o slawe. Im wiecej osob wie o Twoich wyczynach tym jest wiecej plotek im wiecej plotek tym wiecej teorui o tytm co potrafisz... no i po pewnym czasie rzeczywiscie to umiesz...
U nas czesto poprzygodzie szukalismy Barda.. Po pewnej uiszczonej kwocie mielismy gotowego orendownika spiewajacego piesni o naszych wyczynach Dodatkowe PL-e moze nie szly w wielkich ilosciach na nasze karty postaci ale jakis sposob to zawsze jest.
Macie jakies wlasne pomysly? Albo komentarze do w/w?
Ja czesto prubuje chytu ktory moze razic prostota ale coz. Po rozprawieniu sie z jakims horrorem lub zalatwieni inej sprawy idzeimy do karczmy cala druzyna i rozdzielamy sie tam. Potem kazdy rozmawia ze zebranymi i opowiadajacy to my jestesmy swietni i takie tam A pozneij idziemy o stawiamy wszystkim kolejke piwa w karczmie oglaszamy ze rozprawilismy sie z czym tam i eszyscy pija i nas znaja
Trzeba pamiętac, że opowieści barda nie zawsze zostają zapamiętywane przez mieszkańców. Nie wiem dlaczego zatrudnialiście barda? przecież bard to zwykły dawca imion z umiejętnością gawędziarstwo... nie lepszy by był Trubadur z pieśnią uczuć? albo cos w tym stylu?
Moze tak zawze interesowal nas tylko Adept. Inaczej faktycznie nie mialo by to sebsu. A co do nazwy... Bard Trubadur.. dawno nie przegladalem tech profesji wiec nie panietam nazw <zawstydzony>
_________________ Gdzie jest Bog czego chce czy mnie slyszy? Nie
Gdzie jest Bog czego chce czy mnei kocha? NIE
Nic nie szkodzi każdemu pomylki sie zdarzają. Tylko trzeba pamiętac o tym, że pkt. legend określają twoją sławe w całej Barsawii i w jakimś stopniu w Therze.
Totez zalezy gdzie te punkty zdobywasz ale szczegulow nie bede sie czepial. Jak w therze robisz przygody to bedzie na odwrot. Sa jednak czyny ktore rozslawiaja Cie po calym swiecie Ed.
Wogule slawa nie oznacza ze ktos bedzie sie do Ciebie odnosil. Slawa oznacza tyle ze kojazy nazwisko z czynami jakich dokonales.. Oj przepraszam imie nie nazwisko.
z tym masz racje, ale bycie sławnym ma też wiele wad. jeśli jesteś osobą sławną w czasie przygód mogłeś komuś pokrzyżować plany, a jeśli znają cie wszyscy wokoło to jak się ukryjesz
Ale slawa takze zobowiazuje jak jestes szanowanym herosem to ludzie zawsze czegos od ciebie chca a to jest bardzo denerwujace ma to swoje wady i zalety
Zawsze mozna dostac darmowa strawe, koszt zakupow gwaltownie maleje.. albo rosnie. Ludzie czesto pozdrawiaja Cie serdfecznie i udziela Ci wszelakiej pomocy od dachu nad glowa po posolenie miesa.
A Ty jakie masz takie przyziemne pomysly?
hehe nie przecze ale ciagne Cioe za jezyk. jestem ciekaw jakie masz pomysly nie liczac tych ktore maja wszyscy. Czekam na troche oryginalnoscoi a nie kolejnego samca z mozgiem w rozporku. Takich jest juz tlum