Jestem po lekturze Neuro i nie bardzo kumam te mechanike, nie wszystko jest ładnie rozpisane i przez to paru rzeczy nie rozumiem ablo nie wiem gdzie są.
1 pyt.
Gdzie jest napisane ile jaka broń moze wystrzelic pocisków w seri długiej, krótkiej i w ogniu? Przeszukałem cały podręcznik i tego nie ma.
Znając życie 1,5 bo tam skoncetrowali się na walce wręcz a olali ździebko strzelanie. Odpowiedź brzmi
Krótka- 3 pociski i daje ułatwienie 10% do trafinia
Długa-6 pocisków, stopień obrażeń w górę i utrudnienie 10% do trafienia
Ogięń ciągły- Pistolety - 6 pocisków, Broń maszynowa12 + 1k20
Minimum do zaporówki do 6 kul w pistolecie i 15 w karabinie maszynowym
Szybkostrzelność ?? jest parę szybkich patentów ale nie szybkostrzelność sprecyzuj gdzie to znalazłeś
_________________ I trust God, everyone else are suspected
wywalic cała mechanike strzelnia i obrazen i przerobic na mechanike z cp...;p
i tyle
jest w koncu logiczna....--''
_________________ Now
Hear the forest talking
Insects and birds
Does the scent of soil and beast
Breathe the life into the animal you hide
It's a great illusion
One never knows
When you think you're really alone
Feel the eyes of someone looking in on you
Heh. Mechanika w NS jest jedną z banalniejszych bo opiera sie wyłącznie na k20 ale fakt faktem obliczanie PT testu jest uciążliwe dlatego warto sobie przygotować podstawowe PT w przygodzie żeby potem tylko powiedzieć np.
"Sorry, ale tej bomby nie rozbroisz za cholerę chyba że jesteś saperem albo innym pirotechnikiem..."
A co do szybkostrzelności to wyciąłem ją z moich sesji bo jest kompletnie nieprzydatna a gracze mają problem z zakapowaniem o co właściwie chodzi. Ja sam męczyłem sie dobre 15 min.
_________________ Nigdy nie ufaj maszynom...
No może poza twoim wozem i karabinem:)
Hmm,
W neuroshimie chyba nie ma tka jak w dedekach bazowego wieku i tak dalej , ale nie sądze by po prostu tyle przeżyły nawet jezeli jestes zajebistą postacią to Cię dopadnie moloch albo popromienna .
Rzadko kiedy dożywa sie starości ale ja bym przyjął może tak z 50 albo 60 lat w zależnosci od koloru