Sympatia do poszczególnych rodzin Rokuganu nie zawsze sie pokrywa z ulubionymi klanami.
Moimi ulubionymi to Moto z kl. Jednorożca, Daidoji i Kakita z Żórawi oraz Bayushi z skorpionów. Lubie też Matsu...
Kolejny który wykrzykuje tylko nazwę rodziny. Tak więc proszę o jakiekolwiek uzasadnienie, bo wierzyć się nie chce że ambitnych ludzi cieszy post na 1/3 linijki...
Posty: 2142 Skąd: Autochthonia GG: 3272979 Płeć: Mężczyzna Obecnie zbanowany
To daj przykład, i napisz:
a) Dlaczego Moto
b) Dlaczego Daidoji
c) Dlaczego Kakita
d) Dlaczego Bayushi
e) Dlaczego Matsu
Nie widzę nic ciekawego w tych popaprańcach.
Tak więc na życzenie wiecznie czepiającego się z nudów Beamhita
a) Moto, gdysz zauroczyłem się w klimacie tej upadłej rodziny. Wymalowane, niemal (według mnie) gothyckie twarze, śnieżnobiałe zbroje i ta gotowość na śmierć. Poza tym, w każdym calu dążą do doskonałości.
b) Daidoji za lojalność. Niemal fanatyczną lojalność. I to, że w ich wykonaniu "cel uświęca środki" pachnie honorem.
c) Kakita - bo to artyści. Artyści do pioruna! Po co pisać coś więcej?
d) Bayushi, gdyż ci skorpioni, mimo że nalerzą do (podobno) niehonorowego klanu, czuć w nich ten specyficzny honor. Poza tym, to z ich rodziny wyszli ninja, do których zawsze miałem słabość.
e) Matsu lubie za matronat. Jaki facet by nie lubiał rodziny wypełnionej pięknymi i dzikimi kobietami?
Mirumoto - za to, że są konkurencją dla Kakita w Iaijutsu. Niby żyja w górach, z dala od ludzi etc., ale są lepsi w iaijutsu haha ( tzn. chodzi mi o szkołę mistrzów miecza Mirutmoto, która kształci mistrzów Niten )
_________________ " It comes from the depths of a place unknown to the keeper of dreams... "
a) Moto, gdysz zauroczyłem się w klimacie tej upadłej rodziny. Wymalowane, niemal (według mnie) gothyckie twarze, śnieżnobiałe zbroje i ta gotowość na śmierć. Poza tym, w każdym calu dążą do doskonałości.
nie chciałbym cię rozczarować ale to tylko White Guard (Biała Gwardia). A co do uapadłej to od pewnego już czasu już nie są upadli oczyszścili swoje imię. Notabene obecny Champion jest Moto.
Moje ulubnione rodziny to:
- Shinjo - za inność. Za to, że są równocześnie outsiderami w swoim kraju. Szybcy zwinni scigający się z wiatrem.
- Horiuchi - przyznam się jestem romantykiem i uwielbiam historie Horiuchi Shoan. Jest to mała rodzinna która wiele znaczy dla całego klanu.
- Usagi - za walke z Kolatem i bloodspekerami.
- Kuni - za inności. Za inne podejście do całej sprawy maho, zniszczyć ale i zbadać
Bayushi..to jasne !! Dlaczego ? a kto zadarłby...otwarcie oczywiście ... z rodziną ulubionego doradcy Cesarza - piękną i niebezpieczną panią Kachiko hę?
Pomijam fakt że to rodzina mojej postaci...hehe
nie chciałbym cię rozczarować ale to tylko White Guard (Biała Gwardia). A co do uapadłej to od pewnego już czasu już nie są upadli oczyszścili swoje imię. Notabene obecny Champion jest Moto.
Bayushi..to jasne !! Dlaczego ? a kto zadarłby...otwarcie oczywiście ... z rodziną ulubionego doradcy Cesarza - piękną i niebezpieczną panią Kachiko hę?
Pomijam fakt że to rodzina mojej postaci...hehe
Ubóstwiam rodzinę Kakita - za ich dążenie do doskonałości, zamiłowanie do sztuki i dworność.. jeśli gram ( a zdarza mi się to bardzo rzadko bo zwykle prowadzę) to zwykle robię za 'twarz' drużyny- a Kakita sprawdzają się w tej roli znakomicie.
Akodo - w sumie najbardziej 'samurajska' rodzina w L5K. Lubię ich silne poczucie honoru, oddanie sztuce wojny i analityczne podejście do życia.