Bractwo RPG - Forumowy zgred :)    Bractwo RPG
>> Spal kota on-line!
>> Galeria Avatarów
>> Szukaj
>> Użytkownicy
>> Statystyki
>> Grupy
>> Eustachy - Forumowy Zgred
>> Regulamin !

Witaj w Bractwie RPG - Forum poświęconym grom RPG

Ulubiony bohater Gwiezdnych Wojen

Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Bractwo RPG Strona Główna -> Pozostałe systemy -> Star Wars RPG
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nirian Samalai Feireniz
Twórcza Esencja

GG: 5284064
Tlen: samalai
PostWysłany: Sro Cze 29, 2005 2:32 pm # 1
Ulubiony system: WoD, L5K
Odpowiedz z cytatem
Jaki jest wasz ulubiony bohater SW? Zarazem proźba: jak już jakiegoś wymienicie, to napiszcie dla czego, oraz jak najwięcej o nim, jakaś biografia etc. Może być przekopiowana z innych stron. Poprostu nie chce by komenty wyglądały np "Darth Vader, bo mroczny jest".

Danke Mr. Green

Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
D@rth Ali5t@r
Kapłan

GG: 1789177
Tlen: alistar
Ostrzeżenia : 1
PostWysłany: Sro Cze 29, 2005 2:54 pm # 2
Ulubiony system: D&D, WH, VM
Odpowiedz z cytatem
Boba Fett - nigdy nie okazywał żadnych uczuć, bezwzględny bounty hunter. No i niezły miał sprzęcior, a jeszcze lepiej nim się posługiwał Smile
Darth Vader - człowiek, który mógł zostać najpotężniejszym Jedi, a przez manipulacje Sidiousa, stał się siejącym grozę Darth Vader'em. Podoba mi się za strój, umiejętności w walce mieczem i posługiwaniu się mocą, za te swoje dyszenie i duszenie ludzi. No i oczywiście za głos którego w filmie mu użyczył J.E. Jones Very Happy

Juma
Mała Duszyczka

PostWysłany: Sro Cze 29, 2005 11:49 pm # 3
Odpowiedz z cytatem
Qui-Gon Jinn - ponieważ zawsze ma swoje niezależne zdanie, i nie zmienia go, nawet gdy jest to sprzeczne z wola Rady Jedi (chociażby w sprawie szkolenia Anakina Skywalkera) Cechę tą "odziedziczył" po swoim mistrzu - Dooku. Jako pierwszy osiągnął nieśmiertelność i nauczył tej sztuki Yodę i Obi-Wana oraz prawdopodobnie Anakina. Niestety pojawia się tylko epizodycznie poza epizodem I (jego głos słychać podczas maskary Tuskenów w epII, oraz przemawia do Yody w końcówce ep III - ta scena w filmie jest wycieta ale w książce rozmawiają przez całą stronę)
Posiadał wielką mądrość i kto wie, może gdyby nie zginął w walce z Maulem losy galaktyki potoczyłyby się inaczej Wink

R2D2 mały sympatyczny zaradny robot, który wiele razy ocalił życie Anakinowi, Padme i Obi-Wanowi a później Lukowi Lei itp. Niesamowicie przywiązany do swojego mistrza, dopuszcza się nawet do oszustwa (co jest nietypowe dla robota) byle tylko wypełnić swą misję. Podoba mi się w nim jego charakter i upór. Wykracza daleko poza normy robotów i śmiało można go traktować na równi z żywymi bohaterami. Smile

Admirał Thrawn - genialny strateg. Mimo że nie jest wrażliwy na Moc, jest najlepszym dowódcą w świecie SW. Przewiduje ruchy swoich wrogów, zauważa każdy maleńki szczegół, rozpracowuje każdy podstęp przeciwnika, używa genialnych forteli i sprawia że żołnierze pójdą za nim nawet w ogień. I przedewszystkim - słucha swoich doradców Very Happy Thrawna niestety nie ma na filmach, jest on dowódcą imperium po upadku Imperatora. Nie brał udziału w bitwie pod Endor, gdyyż w tym czasie wykonywał misję poza galaktyką. Został tam zesłany za czterokrotne kwestionowanie rozkazów Palpatina co świadczy o jego wielkiej odwadze. Niestety zignorował pewną sprawę i zginął Sad

Wyślij prywatną wiadomość
Liwnik
Mała Duszyczka

PostWysłany: Czw Lip 07, 2005 9:52 am # 4
Odpowiedz z cytatem
Boba Fett-zawsze wykonywał swoje zlecenia i nikt nie był wstanie sie przed nim ukry.

Gość

PostWysłany: Pon Lip 11, 2005 11:41 pm # 5
Odpowiedz z cytatem
[quote="Juma"]Qui-Gon Jinn - ponieważ zawsze ma swoje niezależne zdanie, i nie zmienia go, nawet gdy jest to sprzeczne z wola Rady Jedi (chociażby w sprawie szkolenia Anakina Skywalkera) Cechę tą "odziedziczył" po swoim mistrzu - Dooku. Jako pierwszy osiągnął nieśmiertelność i nauczył tej sztuki Yodę i Obi-Wana oraz prawdopodobnie Anakina. Niestety pojawia się tylko epizodycznie poza epizodem I (jego głos słychać podczas maskary Tuskenów w epII, oraz przemawia do Yody w końcówce ep III - ta scena w filmie jest wycieta ale w książce rozmawiają przez całą stronę)
Posiadał wielką mądrość i kto wie, może gdyby nie zginął w walce z Maulem losy galaktyki potoczyłyby się inaczej Wink

R2

Lucjusz Kartezjusz
Boguś linda RPG

PostWysłany: Wto Lip 26, 2005 12:12 pm # 6
Odpowiedz z cytatem
He He r2d2 jest bezsprzecznym wladca wszystkich czesci Sw.

Najleprza postac nie do pokonania, jako jedyny naprawde od poczatku do konca wie co sie dzieje, potrafi wszystko, w zemscie shitow pieknie pokonal dwa roboty w hangarze dajac dowod swej meskosci (po co Ci miesz swietlny i moc jak masz olej silniki odrzutowe i klucz francuski w paznokciu), potrafi zrobicd wszystko z niczego, zawsze ma wlasne zdanie nawet jezeli mialo by to byc niezgodne z rada Jedi (hehe a niby to Jin jest przez to lubiany), ma swietny struj (Darth Viaderko wymieka), i wogule nie da sie na niego zlego zdania powiedziec.

A poswiecenie jego jest niesamowite w koncu przebywa z robotem protokolarnym najdluzej a wiekrzej tortury chyba nie ma w calym SW RazzRazz Very HappyVery Happy

Gość

PostWysłany: Wto Lip 26, 2005 8:23 pm # 7
Odpowiedz z cytatem
admirał Acbar, bo nadaje się na stół Wigilijny

Gość

PostWysłany: Nie Sie 14, 2005 9:47 am # 8
Odpowiedz z cytatem
Anakin Skywalker, bo uroczo podrywał Padme, az mnie wzruszył, następnie, bo "Dark Side Clouds Everything"Smile

Surin Atariel Teannar
Pan życia

PostWysłany: Nie Sie 14, 2005 9:50 am # 9
Ulubiony system: WoD, Fallen Eden
Odpowiedz z cytatem
"
Anakin Skywalker, bo uroczo podrywał Padme, az mnie wzruszył, następnie, bo "Dark Side Clouds Everything"Smile
" to był mój post nie zalogowąłam się -.-

Lucjusz Kartezjusz
Boguś linda RPG

PostWysłany: Czw Sie 25, 2005 8:18 am # 10
Odpowiedz z cytatem
Ja sie wzruszylem jak widzialem Wookiego na linie z okrzykiem tarzana... lzy mi policzkami sciekaly Very Happy

A moze to byl smiech...Ekhm...

D@rth Ali5t@r
Kapłan

GG: 1789177
Tlen: alistar
PostWysłany: Czw Sie 25, 2005 11:52 am # 11
Ulubiony system: D&D, WH, VM
Odpowiedz z cytatem
Nie gadaj - wtedy fajnie Wookie wyglądali Smile. A podczas tej sceny mój kumpel myślał, że to Gimli wyskakuje Razz

Lucjusz Kartezjusz
Boguś linda RPG

PostWysłany: Czw Sie 25, 2005 12:22 pm # 12
Odpowiedz z cytatem
Hehe.... Przyznaje zy wygladalo fajnie ale uaaaauaaaa w wykonaniu tarzana bylo bardziej orginalne Very Happy

Nirian Samalai Feireniz
Twórcza Esencja

GG: 5284064
Tlen: samalai
PostWysłany: Sro Wrz 28, 2005 1:50 pm # 13
Ulubiony system: WoD, L5K
Odpowiedz z cytatem
Wiesz, wookie to jeszcze nic. Bardziej mie rozśmieszały Ewoki ze starej sagi... szcególnie z tego, jak te słodkie misie rozdyniły wytrenowany oddział wojska imperialnego... żałość...

mag
Upiór

PostWysłany: Pią Paź 28, 2005 6:03 pm # 14
Ulubiony system: brak
Odpowiedz z cytatem
Mistrz Yoda - zarówno kiedyś jak i w serii 1-3 w scenach walki. Mistrz - moc i wiedza oraz sprawność niezależna od wielkości. Po części przez podobieństwo do Wołodyjowskiego Smile

qui-gon jinn
Mała Duszyczka

GG: 1631028
PostWysłany: Wto Lis 29, 2005 10:11 pm # 15
Ulubiony system: WoD (choć wszystko się może zmienić)
Odpowiedz z cytatem
Qui-gon - jeden z najpotężniejszych jedi choć może nie dokońca doceniony

Palpatine - ten co zastawił płapkę na jedi. najbardziej, złowieszcy wyrachowany strateg w całej galaktyce, najpotężniejszy sith w histori

anakin
Mała Duszyczka

GG: 9557859
PostWysłany: Pią Gru 16, 2005 4:13 pm # 16
Odpowiedz z cytatem
To co na górze
Czyli anakin skywalker jest super jego postać w szczegulności mi się podoba Very Happy

lukwap
Mała Duszyczka

GG: 5441754
PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 6:26 pm # 17
Ulubiony system: Cyberpunk,Star wars,
Odpowiedz z cytatem
Han Solo - przed przystąpieniem do Rebelii, zwykły przemytnik pochodzi z systemu Corellia. Jest kapitanem Tysiącletniego Sokoła (Millennium Falcon) to jest moim zdaniem najfajniejsza postac

Krzysztof
Neofita Materii

GG: 6036434
PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 6:32 pm # 18
Ulubiony system: Arkona
Odpowiedz z cytatem
Nie wiem jak dla was ale dla mnie zdecydowanie najlepszy z całej serii jest R2D2. Ten mały piszczący robocik po prostu rządzi:)

VorteX^^
Upiór

GG: 3927032
PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 6:32 pm # 19
Ulubiony system: Earth 2092, Młotek I, Fallout PnP
Odpowiedz z cytatem
Jay Leno & Conan o'Brien napisał:

Na konwencie Star Wars fani wybrali ulubione obce formy życia. Pierwsze miejsce zajął Chewbacca, drugie - kobiety.

Na premierze nowej części SW kilku fanów przyznało się do płaczu podczas filmu. Widocznie zauważyli, że minęło już 20 lat, a oni nadal są prawiczkami.

Sin
Neofita Materii

PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 11:28 pm # 20
Ulubiony system: Wampir
Odpowiedz z cytatem
Ja tam najbardziej lubię Dżabbe (sroki za pisownie) Nie ma to jak być wielkim, śliniącym się robalem.

Elessari
Zjawa

GG: 3469857
PostWysłany: Pon Sty 23, 2006 12:01 am # 21
Ulubiony system: D&D
Odpowiedz z cytatem
Najfajniejszą postacią z gwiezdnych wojen jest darth maul fajnie wygląda, niestety jego kariera sitha nie jset zbyt długa Crying or Very sad

Quattro
Mała Duszyczka

Ostrzeżenia : 2
PostWysłany: Pon Mar 13, 2006 5:37 pm # 22
Odpowiedz z cytatem
Dla mnie the best is DARTH MAUL nie wiem czy tak sie pisze ale jego świetlny kij był ekstra no i tak jak on umiał wywijać mieczem to lepiej umiał chyba tylko YODA

kogi
Mała Duszyczka

GG: 1274489
PostWysłany: Wto Maj 09, 2006 5:34 pm # 23
Ulubiony system: SW D6
Odpowiedz z cytatem
dla mnie najciekawsza postacia w SW jest Kir Kanos, prawdziwy Imperial, swietna postac

Loyalty never dies

Melaran
Upiór

GG: 1457262
Tlen: tirisfal
PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 10:08 pm # 24
Ulubiony system: D&D
Odpowiedz z cytatem
No cóż wiele jest ciekawych postaci. Ale zdecydowanie najfajniejsze to:

Wielki Admirał Thrawn - pochodzący z rasy Chissów, człekokształtny z niebieskim odcieniem skóry i czerwonymi oczami. Znaleziony przez Imperium podczas jednej z wypraw badawczych na Odległych Rubieżach, Wywalony ze swojej nacji za wykonianie misji Imperiali, przygarnięty przez Imperatora. Jedyny Wielki Admirał nieczlowiek. Wśród swoich uchodził za jednego z najlepszych strategów, ludzi i inne rasy SW bił na głowe. Przewidywał ich ruchy, zawsze był krok a nawet dwa do przodu. Nie doceniał tylko Mocy Jedi, choć oczywiście umiał sie przed nią zabezpieczyć (islamiry). Najgenialniejszy stratego universum SW, pokonany przez zdradę, całkiem przypadkowo.

Talon Karrde - przemytnik. Po upadku Jabby i Czarnego Słońca kierownik jednej z największych organizacji przemytniczych. Mimo tego, że zawsze mówił że robi wszystko dla pieniędzy i nie sympatyzuje się z żadną ze stron (jak każdy przemytnik także Han Solo) popierał Nową Republike. Dużą role odegrał podczas walki z Thrawnem. Odnalazł Flotę Katańską (Czarną Flotyllę, tzn grupę 200 pancerników), ale i tak Nowa Republika dotarła do niej później niż Imperium. Ogólnie wolał handlować informacjami niż czymś innym, nienawidził handlu przyprawą, wolał działać legalnie choć zazwyczaj była to krawędź prawa. Bardzo fajna barwna postać SW.

Ostatnia postać Gallandro - mniej znany. Najszybszy strzelec galaktyki, nikt nie mógł się z nim równać w szybkości wyciągania broni. Zimny, bezwzględny, obojętny przykład profesjonalnego zabójcy. Niestety zginął w pojedynku z Hanem Solo, tzn pojedynek wygrał, ale automatyczny system obronny zabił go nim on zdążył dobić przemytnika. Mimo to jeszcze nikt nie potrafił tak szybko wyciągnąc broni jak on.

To były moje ulubione postacie

a day may come when the courge of man failds when we forsake our friends
and brake the all bonds of fellowship but It is not this day
An hour of wolves and shatterd shields when the age of man comes crashing down
but it is not this day
This day we fight
By all that You hold dear on this good earth
I bid You stand Men of the west

Aragorn przed Black Gate

Valdar
Mała Duszyczka

GG: 2102857
Tlen: valdar2
PostWysłany: Sro Lip 05, 2006 5:26 pm # 25
Odpowiedz z cytatem
Liwnik napisał:
Boba Fett-zawsze wykonywał swoje zlecenia i nikt nie był wstanie sie przed nim ukry.

W części szóstej próbował zabić Luck'a, ale Han Solo wystszelił go xD I tak zakończyła się kariera Boby.

Moją ulubioną postacią jest Obi Wan Kenobi - za to że pojawił się w każdej sadze. Wpierw jako uczeń i mistrz, aż do przewodnika.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Bractwo RPG Strona Główna -> Star Wars RPG Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny   Widok do druku
Strona 1 z 2

Skocz do:  

Airline Tycoon Hangar, Muzyczny Infoserwis, Zakłady, Bukmacher, kurtyny ppoż, Kabarety, nic, Lost download, kursy językowe efs kraków, tłumaczenia niemiecki, Projekty domów na wąską działkę